Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019

Προσωρινά 24

 

Δεκαετία των 20... Υποτίθεται πως είναι τα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής σου, τα πιο ζωτικά, ανέμελα και χρωματιστά. Τα πιο όμορφα, που παίρνεις κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον...
Και μερικές φορές, κάνεις και τα πιο κρίσιμα λάθη. 
Αυτά που σε μετατρέπουν σε έναν πιο ώριμο κι εντελώς διαφορετικό, από όλους τους άλλους, ανθρώπους, αλλά κι από τον προηγούμενο σου εαυτό.
Αλλά όλα αυτά, είναι όσα πρέπει να "φοράς" και να κουβαλάς συνεχίζοντας.

Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2018

Τα πιο ωραία είναι παρακάτω!


Το 2018 φεύγει και το 2019 καταφθάνει. 

Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018

Τα φωτάκια που δεν αγόρασες ποτέ.

Γράφει το μέλος: Estrela


Από φοιτήτρια τα ήθελες και ονειρευόσουν τη γωνιά και τον τρόπο που θα τα τοποθετούσες σπίτι σου. Θα ταίριαζαν στην άλλοτε ρομαντική σου διάθεση και θα συνόδευαν τα τότε ατέλειωτα όνειρα σου. 

Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Το σύνδρομο της παρατηρητικότητας

"The Way Down" a black and white photograph by Robert Santafede

  Το βλέμμα του είναι πάντα απλανές, ένα με το χάος και γνωρίζει πως όλα είναι πρόσκαιρα. Λένε πως δεν έχει φίλους και πως δεν εμπιστεύεται τίποτα παρά μόνο την αβεβαιότητα. Έχει όμως ένα χάρισμα που τον γεμίζει οδύνη και ηδονή. 

Του αρέσει να παρατηρεί 
ό,τι υπάρχει μέσα του και έξω του, 
μπροστά του και πίσω του, 
στον κόσμο του και σε άλλους ουρανούς,
όσα κοιτάζεις και όσα βλέπει.

Άλλοτε ο κόσμος, του μοιάζει απειλητικός, βίαιος και τρομερός και άλλοτε νιώθει να ταιριάζει, να χαμογελά και να γεμίζει. Το μυστήριο και το αφύσικο δεν τον τυφλώνουν, αλλά τον εθίζουν. 

Ήταν σε όλα, επειδή δεν ήθελε να βρίσκεται σε ένα.

   Του μιλάς με λέξεις και αυτός ξέρει να ερμηνεύει τη σιωπή σου παρατηρώντας την κάθε κίνηση και αναπνοή σου, τον χτύπο της καρδιάς και το πετάρισμα των ματιών σου, την στάση του κορμού και την κλίση του χεριού σου, τους μυς του προσώπου και τη διαστολή της κόρης σου, τον τρόπο που συνεχώς ξεγλιστρούν λέξεις από τα χείλη σου.

Παρατηρεί ακόμη και τα όνειρα του,
εκφράζοντας με αφορισμούς τις φωνές στο κεφάλι του.

Δεν θα πω άλλα
-μου ζήτησε να πω λίγα-
μέχρι την απελευθέρωση.

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

(In)Sanity

 

   Όταν σε είχα ρωτήσει τι πιστεύεις για τον κόσμο μου απάντησες "Δεν του χρειάζομαι. Με ενώνει μόνο η ελπίδα, όλα τα άλλα με χωρίζουν από αυτόν. Οι υπόλοιποι, μάλλον αγαπάνε τον κόσμο αυτό. Εγώ θέλω να βρω άλλους, για να φτιάξουμε τους δικούς μας".

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Ό,τι κι αν επιλέξεις θα είναι σωστό και λάθος


 Μίλησε μου για κάτι που δεν έχει δύο ή περισσότερες όψεις, ασχέτως από το αν εσύ τις βλέπεις. Υπάρχουν και σίγουρα κάποιος, κάπου είναι ικανός να τις δει. 
Εξάλλου ποιος μίλησε ποτέ για αμοιβαιότητα και πίστεψε στα λόγια του; 
Ποιος έθεσε ορθολογικά κριτήρια περί σωστού και λάθους, ανεξαρτήτως της βιώσιμης, ή μη, ηθικής;

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

Νέα χρονιά, νέα ματιά.


  
     Σε λίγο καλείσαι να δημιουργήσεις νέους χαρακτήρες, νέες ιστορίες και εμπειρίες από την πρώτη λευκή σελίδα του νέου σου βιβλίου: 2017  Είσαι πολύ διαφορετικός από την αρχή του χρόνου. Το βλέπεις;