Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Νέα χρονιά, νέα ματιά.


  
     Σε λίγο καλείσαι να δημιουργήσεις νέους χαρακτήρες, νέες ιστορίες και εμπειρίες από την πρώτη λευκή σελίδα του νέου σου βιβλίου: 2017  Είσαι πολύ διαφορετικός από την αρχή του χρόνου. Το βλέπεις;


     Να έχεις υγεία! Υγεία, καλέ μου άνθρωπε, ψυχική και σωματική υγεία. Κι αν δεν έχεις, τότε να αγαπάς και να αφήνεις περιθώριο να σε αγαπούν. Να είσαι δεμένος με τους ανθρώπους σου, να είστε ενωμένοι και να ξεχειλίζεις αγάπη. Μόνο έτσι θα ανακτήσεις πραγματικά τις δυνάμεις σου.
   
    Υγεία, αγάπη και έπειτα χαμόγελα. Να χαμογελάς με κάθε ευκαιρία από τα βάθη της ψυχής σου. Να χαμογελάς για την κάθε μια μικρή στιγμή που περνά, για την κάθε ευχάριστη σκέψη που αβίαστα υπάρχει στο μυαλό σου. Και ξέρεις τι ακόμη;

    Να ονειρεύεσαι! Όπως τότε, που ήσουνα μικρό παιδί και όλα φάνταζαν εύκολα και μαγικά και τίποτα δεν σκίαζε την αφέλεια σου. Τα πιο σημαντικά όνειρα, είναι αυτά που τα κάνουμε ξύπνιοι, αυτά για τα οποία συνειδητά ελπίζουμε και φιλοδοξούμε. 

   Ονειρεύομαι έναν κόσμο, με τους δικούς μου ανθρώπους υγιείς, με τους μοχθηρούς, γεμάτους κακία, ανθρώπους εκτοπισμένους. Έναν κόσμο πλημμυρισμένο από χαμόγελα και δύναμη για ό,τι μας πάει κόντρα, γεμάτο αλήθεια και απαγκίστρωση από καθετί ανεπιθύμητο και ψυχοφθόρο. Ονειρεύομαι έναν κόσμο, όχι εύκολο, μα γόνιμα τολμηρό, με παιδιά που θα συμπεριφέρονται όπως τα παιδιά και μεγάλους που θα σκέφτονται πως υπάρχουν και αυτά. 

  Το 2017, εύχομαι να κουμπώσουμε με ανθρώπους που μαζί τους, ο κόσμος μας γίνεται καλύτερος, να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα, όσο μπορούμε, να ζήσουμε επιδεικνύοντας θάρρος και σθένος, να σπάσουμε νόρμες και ταμπού, να αποδεχτούμε ό,τι διαφορετικό και να προσπαθούμε, μη σταματήσουμε ποτέ να προσπαθούμε!

 Και εύχομαι τα παιδιά σε όλον τον πλανήτη, να ζήσουν κάποτε ως παιδιά.
                

                                                                                                                               Υγεία.