Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Χρησιμοποιείς το σεξ για ν' αποφύγεις τις σχέσεις.


  Η κρίση που χρόνια πια ζεις σου δημιουργεί ανασφάλεια, άγχος, αβεβαιότητα για κάθε είδους βήμα που πρόκειται να κάνεις. Σε έχει αλλάξει και σου προξενεί τον φόβο. Αυτή η αλλαγή επηρέασε κάθε κομμάτι του εαυτού σου, κάθε συμπεριφορά σου, κάθε προτεραιότητα σου.

  Όλα αυτά σε άδειασαν. Στέρεψες από αγάπη, έρωτα, ιδέες, ιδανικά. Δεν διεκδικείς όσα θα μπορούσες και θα ήθελες να έχεις. Αρκείσαι στα λίγα, στα ελάχιστα, ζεις με τα μέτρια, μόνιμα με ένα μειδίαμα στα χείλη και ένα γλυκόπικρο συναίσθημα στην καρδιά. 

 Αποφεύγεις τον έρωτα και τον καλύπτεις με δυσκολίες, εγωισμούς, υποθέσεις και επιστήμες. Επιλέγεις τα "χαλαρά" συναισθήματα, τους ανύπαρκτους δεσμούς, τις μη υποσχόμενες επικοινωνίες και τους λάθους δρόμους. Φοβάσαι, λες, να δεθείς με ανθρώπους και προτιμάς το σκέτο σεξ. Αυτό όμως δεν σε κάνει ευτυχισμένο, παρά στιγμιαία χαρούμενο.

 Η κοινωνία που εντάσσεσαι, καθοδηγείται πια τόσο πολύ από το σεξ, που έχεις ξεχάσει πως είναι να δημιουργείς πραγματικές συνδέσεις με ανθρώπους, μη παρασυρόμενος από την ιδέα της πράξης και της εισβολής σε ένα γυμνό σώμα.

 Δίνεσαι και δίνεις χωρίς ουσία. Ανταλλάσσεις τόση ενέργεια με κάποιον σπαταλώντας την αδέξια και επιδεικτικά. Βλέπεις την ανάγκη μόνο που επιζητεί το σώμα σου και έχεις μάθει να κρύβεις επιδέξια την ανάγκη της ψυχής σου. Μα εσύ ως όλον, χρειάζεται να καλύψεις κάθε είδους ανάγκη που παρουσιάζεται πάνω σου, μέσα και έξω. 

 Μην απορρίπτεις καταστάσεις, μη διαφεύγεις της αγάπης και μην κάνεις περικοπές στα συναισθήματα που γεννιούνται. Μην καταπιέζεσαι και μην αλλάζεις επειδή νιώθεις να στο επιβάλλουν οι συνθήκες που τυχαίνει να ζεις. Μην αφήνεις την κρίση να σε επηρεάσει κι εδώ. Να μη φοβάσαι να αγαπάς και να μην θεωρείς τον έρωτα επιστήμη.

 Βρες τον έρωτα, το πάθος, το ενδιαφέρον και τότε το σεξ θα είναι η ποιοτικότερη αντανάκλαση αυτών και την καλύτερη ηδονή θα την νιώσεις από την αγάπη.