Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Πρώτα σου λένε να είσαι ο εαυτός σου και μετά σε κρίνουν.


 Πόσες φορές σε πλήγωσαν λόγια και άνθρωποι που κάποτε υπήρξαν δικοί σου; Και πόσες περισσότερες φορές σε πείραξαν λέξεις που κάποτε ξεστόμισαν τυχαίοι; Μα σκέψου, πόσες φορές  και εσύ έκανες το ίδιο για τους γύρω σου. Ο κόσμος ήταν και θα είναι σκληρός και δεν αντέχει εύκολα τις αλήθειες, όσο κι αν τις επιζητά. 

 Σου λένε "να είσαι ο εαυτός σου" και αρπάζουν καθετί θετικό στοιχείο που εμφανίζεις κι μόλις παρουσιάσεις κάτι αρνητικό, αρχίζουν να σε κρίνουν. Κι εσύ τότε αρχίζεις τις συγνώμες και προσπαθείς να αλλάξεις κι αυτοί σε κρίνουν και εσύ λυπάσαι. Γιατί λυπάσαι; Που είσαι αυτή που είσαι και που κάποιοι δεν σε ανέχονται; Μην αφήνεις χώρο στη ζωή σου για αυτούς.  

 Κάθεσαι και αναλώνεσαι και εξηγείς και προσπαθείς και λες και μοχθείς στον καθένα που τυχαίνει κάτι να πει το οποίο δεν σου αρέσει. Πάψε να το κάνεις αυτό και μην σπαταλάς τον χρόνο σου, αν ο άλλος που έχεις απέναντι σου, δεν έχει αυτό το "κάτι" που καταφέρνει και τον κάνει δικό σου άνθρωπο. 

  Να θυμάσαι, πως ο καθένας θα δει και θα ακούσει αυτό που θέλει να δει και να ακούσει. Όσα λόγια κι αν εκφράσεις, όσες πράξεις κι αν κάνεις, ο φαινομενικά δικός σου, δεν θα δώσει δεκάρα. Δεν θα ενδιαφερθεί για αυτά που προσφέρεις.

 Εσύ να είσαι πάντα ο εαυτός σου και να συμπεριφέρεσαι ανάλογα. Αυτοί που είναι να μείνουν, θα μείνουν για αυτό που είσαι, θα σε αγαπήσουν για τον εαυτό σου και θα αποκτήσουν μια θέση στην ζωή σου γιατί θα σε αποδεχτούν όπως ακριβώς είσαι. 

 Πρώτο κλισέ "κανείς δε είναι τέλειος" για αυτό και μην προσπαθείς να κρύψεις τα ελαττώματα σου. Δεύτερο κλισέ "όλα είναι στο παιχνίδι της ζωής κι όλα θα τα ζήσεις", οπότε μην απογοητεύεσαι με το παραμικρό για αυτούς που πέρασαν και δεν άγγιξαν. Θα έρθουν κι άλλοι, πολλοί ακόμη, πίστεψε με. Δεν είναι ό,τι εσύ κάνεις λάθος.

Μόνο μια χάρη σου ζητώ. Να είσαι πάντα ο εαυτός σου και μην σταματήσεις ποτέ να εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους.