Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Τα "θα 'μαι δίπλα σου" που ειπώθηκαν με λέξεις.




   Γράμματα που σχηματίζουν λέξεις. Λέξεις που οδηγούν σε προτάσεις. Προτάσεις που δημιουργούν φράσεις. Και φράσεις που πηγάζουν από ιδέες, σκέψεις, επιθυμίες και φόβους. Λόγια πολλά, λόγια σκληρά, λόγια αληθινά, λόγια κολακευτικά, λόγια ψυχής. Έκφραση συναισθημάτων, τόσο ισχυρών όσο και στιγμιαίων. Λόγια. Δεν παύουν να είναι λόγια.

 Οι άνθρωποι εθιζόμαστε να λέμε κ να ακούμε χωρίς να δίνουμε την απαραίτητη αξία στην ίδια την πραγματικότητα την ιδέα και την έννοια. Έτσι συμβαίνει και με την υγεία, όταν λες συνέχεια "υγεία πάνω από όλα", "στην υγεία μας" αλλά δεν καταλαβαίνεις την ουσία πάντα. Το νόημα που κρύβεται πίσω από αυτά τα γράμματα.   Απλά άκουσες να το λένε και έτσι έμαθες να το λες και εσύ. Σαν μία τυπική έκφραση ένα πράγμα, μια καλημέρα και μια καληνύχτα.

 Έτσι και με το "ό,τι χρειαστείς θα είμαι δίπλα σου". Μας έμαθαν να το λέμε και μας έμαθαν να γοητευόμαστε στο άκουσμα του. Δεν μας έμαθαν όμως πως αληθινά να το κάνουμε, πως αληθινά βρισκόμαστε δίπλα στον άλλον. Ακόμη κι αν ποτέ δεν του πούμε με λέξεις "είμαι εδώ".  Και εν τέλει, κανείς πραγματικά δεν θα μας το μάθει αν εμείς οι ίδιοι δεν το αναζητήσουμε και δεν το προσπαθήσουμε.

Να το προσπαθήσεις εσύ. Να το επιθυμήσεις ισχυρά. Να κυνηγήσεις τους ανθρώπους που θέλεις στη ζωή σου. Μην σπαταλάς τον χρόνο σου σε εγωισμούς, πείσματα και επιπόλαιες αιτίες και αφορμές. Μην αφήνεις ανθρώπους άσκοπα να μπαινοβγαίνουν στην ζωή σου ταράζοντας σε για λίγο και έπειτα εγκαταλείποντας σε, στην απόλυτη νηνεμία του εαυτού σου. Πάλεψε, γαμώτο, για τον φίλο σου, τον σύντροφο σου. Επίλεξε ανθρώπους παρόντες  και βγάλε το νόημα που ντύθηκε η απουσία. Δείξε πως είσαι εκεί.